Blog: Stage in het Buitenland


Het blog van deze maand gaat in op de vraag hoe je jezelf beter kunt leren kennen en wat je later allemaal kunt (en wilt) gaan doen. Alle feedback is welkom, dus laat maar weten wat je ervan vindt! Bekijk zeker ook meer werk van Daphne. Veel leesplezier!


Voor de meeste opleidingen is een stage erg belangrijk. De meeste studenten kiezen ervoor om een stage in Nederland te doen maar je kunt er ook voor kiezen om stage in het buitenland te gaan doen.

Het is een ervaring die je bijblijft voor het leven en daarom vat ik samen wat nou precies de voordelen van een stage in het buitenland zijn.

 

Ervaring op allerlei gebieden

Een van de belangrijkste voordelen van een stage in het buitenland is de invloed die het heeft op je ontwikkeling. Wat als gevolg heeft dat je je op cultureel, sociaal en professioneel vlak ontwikkelt.

 

Door naar het buitenland te gaan leer je hoe je dingen zelfstandig moet regelen en ondernemen. Maar ook de kleine dingen zullen invloed hebben. Denk aan nieuw eten, nieuwe sociale skills maar ook professionele skills. Alles zorgt ervoor dat jij als een ander mens terugkomt.

 

Een uitbreiding van jouw CV

Een goed CV opbouwen, op basis van relevante ervaringen, is natuurlijk een essentieel onderdeel voor een succesvolle loopbaan. Door een buitenlandervaring op je CV te hebben staan, bewijs je aan toekomstige werkgevers dat jij internationale vaardigheden hebt opgedaan en dat je je kan aanpassen in een onbekende omgeving.

 

De ontwikkeling van jouw talenknobbel

Je krijgt ook te maken met een nieuwe taal en dit is een mooie kans als je geïnteresseerd bent in het leren van een nieuwe taal. Je kan immers beter Engels leren in Engeland dan in Nederland. Op deze manier zul je er heel veel mee bezig zijn en andere dingen leren dan uit een theorieboek.

 

Je creativiteit krijgt een boost

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat werken in het buitenland gunstig is voor je creatieve ontwikkeling. Zo leer je makkelijker associaties te maken, genereer je makkelijker ideeën en kun je beter met ongebruikelijke kennis omgaan. Deze creatieve voordelen zijn echter afhankelijk van jouw vaardigheid om jezelf bloot te stellen aan onbekende omgevingen.

 

Na deze blog nog steeds enthousiast over die stage in het buitenland? Ga dan zeker de uitdaging aan en creëer herinneringen die je voor je leven bijblijven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0