Blog: Leer Jezelf Beter Kennen


Het blog van deze maand gaat in op de vraag hoe je jezelf beter kunt leren kennen en wat je later allemaal kunt (en wilt) gaan doen. Alle feedback is welkom, dus laat maar weten wat je ervan vindt! Bekijk zeker ook meer werk van Yannick. Veel leesplezier!


Veel jongeren en studenten moeten nog ontdekken wie zij echt zijn of wat zij willen worden. Het is meer dan normaal dat je dit niet direct weet. De een weet dit al heel snel en de ander komt er gaandeweg achter. Er is geen enkele reden tot stress, want er zijn meerdere hulpmiddelen om jezelf echt te leren kennen!

 

Studiekeuzetest

Heb jij moeite met het maken van je keuze voor een studie? Je bent niet de enige, het is namelijk ook een hele lastige keuze. Het is vaak een keuze die de richting aangeeft waar jij de rest van je leven in gaat werken. Het klinkt heel zwaar, maar dit is natuurlijk niet het geval, want je kan altijd nog kiezen om door te studeren in een andere richting, maar het liefst maak je in een keer de goede studiekeuze. Voor leerlingen die van de mavo afkomen is deze keuze misschien wel het lastigst. De meeste mavo-leerlingen slagen zonder vertraging op hun 16e. Om op deze jonge leeftijd een keuze te maken wat jij later wilt gaan doen, kan behoorlijk lastig zijn. Hiervoor is een studiekeuzetest een goed hulpmiddel om meer inzicht te geven in deze keuze. Maar let op, dit is een advies en het moet daarom niet leidend zijn in jouw keuze. Kies altijd wat het beste bij jou past en waar jij het meeste plezier en de meeste energie uithaalt. Ben je er na deze test nog niet helemaal uit? Vraag dan hulp van je ouders, anderen uit je omgeving en je decaan van school.

 

Beroepskeuzetest

Zit jij al in de volgende fase en ben je al bijna afgestudeerd? Dan is het tijd om te kijken wat jij gaat doen na je opleiding. Ook dit is een moeilijke keuze, al verschilt het per opleiding. Heb je ervoor gekozen om een brede opleiding te doen, dan kun je alle kanten op en is het heel handig om advies te verkrijgen via een gratis beroepskeuzetest. Heb jij een hele specifieke opleiding gevolgd, zoals rechten, dan is de kans groot dat jij wat gaat doen in de advocatuur. Ben je nog niet aan het einde van jouw opleiding, maar juist aan het begin of zit je nog op de middelbare school? Dan is een beroepskeuzetest ook erg handig om alvast vooruit te kijken naar wat jij mogelijk in de toekomst wilt gaan doen. Ook bij deze test geldt dat dit een advies is, dus laat het nooit leidend zijn in jouw keuze!

 

Algemene testen

Ben jij niet op zoek naar een studiekeuze- of beroepskeuzetest, maar wil jij jezelf beter leren kennen? Dan zijn er verschillende algemene testen. Wil je weten waar jouw kwaliteiten liggen? Puur uit interesse of bijvoorbeeld ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Dan kun je een keer Googlen op talentscan of persoonlijkheidstest. Zo leer je wat jouw sterke punten zijn en waar jouw kwaliteiten liggen. Wil je weten over hoeveel capaciteit jij beschikt in je hersenen? Of simpel gezegd wat jouw IQ is? Dan kun je een IQ-test doen en weet je binnen no-time wat jouw werk- en denkniveau is!

 

Samenvattend, dit zijn een aantal testen die je verder kunnen helpen als je zoekende bent. Voor de een zal dit bruikbaar zijn en de ander zal dit misschien al voor zichzelf weten. Iedereen komt hier gaandeweg achter en vindt zijn of haar eigen pad!

Reactie schrijven

Commentaren: 0